Posted in Nezařazené

Vyzkoušejte i zajímavé receptury s kávou Cafezinho do Brasil

Vyzkoušejte i zajímavé receptury s kávou Cafezinho do Brasil Zveřejněno 7. 9. 2016

BRIGADEIRO CAPPUCCINO

POMŮCKY:
1 View cappuccino šálek
Aeroccino nebo jiný šlehač mléka
INGREDIENCE:
3 čajové lžičky doce de leite
1 kapsle Cafezinho do Brasil Ltd Ed
2 čajové lžičky kondenzovaného mléka Mléko
Čokoládový posyp a omáčka doce de leite
POSTUP:
Na dno šálku dejte doce de leite. Přidejte espresso a promíchejte. Připravte si mléčnou pěnu, smíchejte ji s kondenzovaným mlékem a nalijte na espresso. Posypte nápoj čokoládovým posypem a doce de leite sauce jako konečnou ozdobu.

GINGER COCONUT BRAZILIAN DELIGHT

POMŮCKY:
1 View Recipe sklenice
Šejkr
Brčko
INGREDIENCE:
1cl zázvorového sirupu 1 plátek čerstvého zázvoru
150ml kokosové vody
0,5cl kokosového sirupu
1 kapsle Cafezinho do Brasil Ltd Ed
Kostky ledu
POSTUP:
Nalijte zázvorový sirup do sklenice. Přidejte 4-5 kostek ledu. Přidejte navrch kokosovou vodu a kokosový sirup. Zvlášť, ideálně v šejkru, zchlaďte espresso se dvěma kostkami ledu či ledovou tříští a promíchejte. Nalijte kávu na kostky ledu, dozdobte a servírujte.

FRESH GOIABA THYM LATTE MACCHIATO

POMŮCKY:
1 View Recipe sklenice
Aeroccino nebo jiný šlehač mléka
INGREDIENCE:
3cl guave sirupu
2dl studeného mléka
3cl čerstvé smetany
1 kapsle Cafezinho do Brasil Ltd Ed
Tymián na dekoraci
2 kostky ledu
POSTUP:
Do sklenice nalijte guave sirup. Poté dolijte studeným mlékem a smetanou. V jiném šálku si zchlaďte espresso ledovými kostkami. Navrch mléka nalijte připravenou kávu. Našlehejte si mléčnou pěnu a 3 velké lžíce dejte na vrstvu kávy. Před servírováním dozdobte tymiánem.

TRÊS CAFEZINHOS

POMŮCKY:
3 malé skleničky
Šlehačková lahev (50cl)
1 bombička na šlehání
INGREDIENCE:
Para ořechy
50cl smetany ke šlehání
8 kapslí Cafezinho do Brasil Ltd Ed
2 kostky ledu
½ čajové lžičky třtinového cukru nebo 3ml sirupu z cukrové třtiny
Kávové zrno v čokoládě
POSTUP:
První sklenička: Připravte espresso Cafezinho do Brasil.
Druhá sklenička: Na dno dejte drcené Para ořechy. Připravte si šlehačku aromatizovanou 6 připravenými vychlazenými kávami. Dozdobte čokoládovým zrnem.
Třetí sklenička: Připravené espresso zchlaďte dvěma kostkami ledu a doplňte ½ čajové lžičky třtinového cukru nebo sirupem z cukrové třtiny.

Foto: Archiv firem