Romantika nejen při západu slunce, parádní gastronomie a trocha adrenalinu. Takové jsou tři nezbytné pilíře stále oblíbenější atrakce, pro kterou se již vžil název Večeře v oblacích nebo také Dinner in the Sky. A protože k dokonalosti nezapomenutelného hodování až padesát metrů nad zemí je třeba nádherných kulis, není divu, že právě v Praze je tato akce tak mimořádně úspěšná. V září se tam proto vrátí hned třikrát.
Letos v září bude Večeře v oblacích probíhat hned ve třech víkendových termínech, z čehož první se bude konat bude od 5. do 8. září. Stejně jako v minulých letech bude Večeře v oblacích umístěna v Riegrových sadech na Vinohradech, odkud je překrásný výhled na historické centrum města. Termíny na samém sklonku léta byly stanoveny na dobu, kdy je již stabilní počasí a nehrozí letní bouřky. Špatné počasí je nakonec to jediné, co může romantický vjem pokazit.
Praha má z pohledu hostů i další velkou výhodu – při srovnání s ostatními evropskými metropolemi je tu Večeře v oblacích cenově nejvýhodnější. Jen pro představu, obědy stojí od 1 740 korun a cena běžné večeře začíná na 3 120 korun. Večeře při západu slunce vyjde na 3 795 korun.
A jak večeře či oběd v oblacích probíhá? Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd nebo o jeden chod bohatší večeři. K tomu se podává sklenka bublinek a posléze bílého či červeného vína.
Večeře v oblacích přitahuje v posledních letech pozornost početné klientely gurmánů a milovníků zážitků. Jedinečný zážitek Dinner in the Sky se pořádá ve čtyřiceti zemích světa a zúčastnily se jej už desítky tisíc hostů. Pravidelným účastníkem Dinner in the Sky je třeba monacký princ Albert s chotí či dubajský princ. V Praze si výjimečnou atrakci vyzkoušel Karel Gott, manželé Gabriela a Petr Koukalovi, Aleš Háma a desítky dalších celebrit.
Na stránkách prague.dinnerinthesky.cz je možné zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny.