Posted in Gourmet

Prvotřídní kulinářské zážitky v Kampa Parku

Prvotřídní kulinářské zážitky v Kampa Parku Zveřejněno 8. 6. 2020

Po třiceti letech bez davů turistů. Tradičně přeplněný Karlův most i ostrov Kampa se minimálně na začátku léta vracejí zpátky Pražanům. A znovu ožívá jejich příjemně nostalgická a romantická atmosféra. Nezapomenutelné zážitky nabízí také oblíbená restaurace Kampa Park, jejíž terasa s výhledem na Karlův most patří k nejlepším kulinárním adresám v metropoli. I zde zavládla poklidná atmosféra, v níž si hosté mohou naplno vychutnat a užít skvělou kuchyni Marka Raditsche.

„Naše terasa bývá od jara do podzimu poměrně přeplněná a na nejlepší místa je třeba rezervace. Teď máme pár týdnů a možná i měsíců jedinečnou šanci, užít si romantickou atmosféru i prvotřídní kuchyni v klidu a pohodě. Myslím, že na to jednou budeme rádi vzpomínat, že jsme měli šanci večeřet v Kampa Parku a přitom poslouchat tiché šumění řeky,“ popisuje unikátní čas bez turistů majitel podniku Nils Jebens.

A připomíná ještě důležitý bezpečnostní faktor. V Kampa Parku jsou hosté jsou usazeni na otevřené terase u řeky či na přirozeně větraném benátském balkonu, takže nehrozí žádná kumulace vzduchu, který by mohl být potenciálně nebezpečný.

Hvězdný šéfkuchař připravil na znovuotevření restaurace nové menu, které potěší řadou skvostných specialit. V polední nabídce září pomalu pečená vepřová líčka či křepelka glazovaná na medu. A nikdo nesmí vynechat ani vanilkové crème brûlée, které je spolu s malinovým sorbetem a svěží chutí maracuji opravdu nepřekonatelné. Z večerního menu překvapí mořský vlk s rafinovanou XO máslovou omáčkou – její bohatá chuť v kombinaci s jemným masem ryby vyvolává doslova explozi chutí.

A jaký bude největší hit léta podle samotného šéfkuchaře Marka Raditsche? „Sázím na Timbálek z tygřích krevet, kde se pojí jemná a šťavnatá chuť korýšů s lahodností akátového medu, lehkou kyselinkou octu xeres a citrusovou chutí Timutského pepře. Osvěžující pokrm do teplých dní, který je se sklenkou dobrého vína ideálním začátkem večeře,“ doporučuje jednu ze svých specialit.

A závěrem ještě jedna, nikoli nepodstatná informace. Nové menu bylo vytvořeno s ohledem na kupní sílu Pražanů, ceny pokrmů jsou tedy zhruba o dvacet procent nižší, než bývalo v Kampa Parku zvykem. Velkým hitem bude také pětichodová večeře za 1350 korun, připravená v duchu filozofie špičkové jídlo za rozumné ceny. Navíc parkování je pro hosty podniku zdarma. A poslední tip pro romantiky: před večeří či po večeři je možné domluvit si projížďku lodí s aperitivem nebo digestivem.