Posted in Nezařazené

Poznejte jarní menu v Cihelně

Poznejte jarní menu v Cihelně Zveřejněno 15. 2. 2019

Svěžest a nová energie už si řekla o pozornost v malostranské Hergetově Cihelně. A neodbytné touze po změně a inovaci zde štědře vyhověli. Z jedinečného místa na břehu Vltavy můžete obdivovat nejen Karlův most, ale i gourmet chody předpremiérového menu – které z nich se zařadí na stálý à la carte, záleží hlavně na vašem degustačním zhodnocení!

Pomyslný gastronomický konkurz v Cihelně je osobitý, nebojí se netradičních kombinací a překvapivých chutí. V první části menu zazáří fantastický tatarák z jeleního masa, namíchaný se smetanovou zálivkou a kaviárem Löjrom, servírovaný s křupavými chipsy z vepřové kůže. Vyladěnou záležitostí je pak račí bisque podávaný s raviolou plněnou šťavnatým masem z candáta. O barevnost menu se starají křehké selečí kotletky na cizrnovém pyré se sladkými bramborami, čabajkou a rajčaty, nebo kachní srdíčka yakitori s bramborovým pyré.

Odlehčený koncept

Jaro z principu výše zmíněného má být ovšem impulzem pro zjednodušení a změnu. Menu tak odpovídá i na tuto výzvu, ochutnat tedy můžete pěnu z kozího sýra s červeným hroznovým vínem sbalenou do wrapu s obilninovým salátkem. Příznivce Asie potěší noty, jaké hrají v křupavém krevetovém sendviči s domácím chilli dipem. Milovníci výrazných kulinárních zážitků ocení netradiční prezentaci hovězího jazyka, připraveného ve formě špízu a dochuceného pikantním jogurtovým dresinkem a křupavými brambory. Závěr patří křupavému ananasu s vanilkovou omáčkou a slaným karamelem, případně zmrzlině ze sušených švestek, která dělá společnost taštičkám s náplní z vlašských ořechů.