Posted in Nezařazené

NESPRESSO ZVE MILOVNÍKY KÁVY NA NÁVŠTĚVU RWANDY A MEXIKA

NESPRESSO ZVE MILOVNÍKY KÁVY NA NÁVŠTĚVU RWANDY A MEXIKA Zveřejněno 25. 1. 2016

Každý rok kávoví experti společnosti Nespresso připravují nabídku limitované edice káv s cílem překvapit a potěšit milovníky kávy na celém světě. Pro letošní rok se Nespresso zaměřilo na jedinečné pěstitelské oblasti jezera Kivu ve Rwandě a Chiapas v Mexiku, odkud pocházejí naše dvě nové výjimečné kávy limitované edice – zedvou zcela odlišných oblastí, které ale spojuje oddanost kávě a dlouholeté zkušenosti. Abychom složili poklonu velkému zápalu pěstitelů z obou oblastí, pojmenovali jsme obě kávy naší limitované edice slovem „srdce“ v příslušném místním jazyce: „UMUTIMA wa Lake Kivu“ a „TANIM de Chiapas“.

eeSpolečnost Nespresso, jejíž značka je synonymem pro kvalitu a špičkové znalosti kávy, se rozhodla představit dvě oblasti, které jsou sice malé, ale vyznačují se obrovskými zkušenostmi a motivací. Jedna z nich přitom používá moderní technologie, zatímco druhá uplatňuje tradiční způsoby předávané z generace na generaci. Společnost Nespresso propojila pečlivou práci místních pěstitelů zaměřených na špičkovou kvalitu kávy s vlastnímidlouholetými zkušenostmi s pražením a mletím, a výsledkem této spolupráce jsou „UMUTIMA wa Lake Kivu“ a „TANIM de Chiapas“.

Na úrodném pobřeží jezera Kivu ve Rwandě lze nalézt skupiny poměrně malých, ale vysocemodernizovaných pěstíren. Místní pěstitelství kávy prošlo v nedávné době renesancí a využívá nejmodernější způsoby zpracování své sklizně, aby vytvořilo kávu nejlepší kvality a s
aromatem, které skvěle doplňuje základní Arabicu. Pěstitelé vybírají při své ruční sklizni pouze zralé bobule, které jsou pak ještě jednou ručně pečlivě protříděny, aby bylo zaručeno, že se používají výhradně ta nejlepší zrna. Káva ze Rwandy se dnes považuje za jednu z
nejsladších a chuťově nejbohatších káv pěstovaných ve východní Africe.

qqq

Kávoví odborníci společnosti Nespresso jsou schopni tyto chuťové kvality ještě podtrhnout pražením zelených zrnek dvěma různými způsoby. Polovina zelených zrnek podstoupí lehčí pražení, které zvýrazní šťavnaté ovocné tóny kávy; druhá polovina je pražena více zprudka pro zajištění silného a bohatého nápoje. Odborníci Nespresso pečlivým výběrem zajišťují, že se do vašeho šálku dostane veškerá chuťová složitost a nádhera jednotlivých zrnek.

V mexickém Chiapas se káva naopak pěstuje na vysoko položeném vulkanickém území vedle jiných plodin, jako jsou avokáda nebo pomeranče. Oblast Chiapas, která patří z hlediska pěstování kvalitní kávy v Mexiku k těm nejvýznamnějším, produkuje výjimečnou
kávu s chuťovými tóny peckovitého ovoce a kakaa.

Jak UMUTIMA wa Lake Kivu, tak TANIM de Chiapas jsou kávy čistého původu, což znamená, že 100 % použité kávy pochází z příslušné země, jejichž chuťové vlastnosti jsme ještě zvýraznili technikou dvojího pražení pro dosažení dokonalého výsledku ve vašem šálku. Jako Nespresso jsme se chtěli o tyto výsledky podělit s členy našeho klubu, kteří si tak mohou vychutnat nové a pozoruhodné chutě z celého světa.

228078-LE Communities 2016 - Brochure 12p - CZE

Chuťové profily kávy

UMUTIMA wa Lake Kivu
Osvěžující spojení ladné textury s jasnými a šťavnatými ovocnými tóny, které zanechává příjemnou chuť na jazyku. Nejlépe chutná jako espresso nebo lungo.
Intenzita: 6

wwwTANIM de Chiapas
Sladká harmonie sametově hladké struktury, v jejímž aroma se objevují tóny pečiva a ořechů. Nejlépe chutná jako ristretto nebo espresso.
Intenzita: 7

kk„UMUTIMA wa Lake Kivu“ a „TANIM de Chiapas“ budou k dostání v buticích Nespresso na celém světě, prostřednictvím center  zákaznických služeb Nespresso a online na adrese www.nespresso.com od 25. ledna 2016 po omezenou dobu za cenu 124 Kč za 10 kapslí.

Foto: Archiv firem