Připravte se na přenesení svých chuťových buněk do pulsujícího brazilského města. Cafezinho do Brasil bylo namícháno tak, aby odráželo co nejlépe aromatické vlastnosti typického brazilského nápoje cafezinho. Nespresso tým pracoval s místními obyvateli, aby co nejlépe vystihl aroma a emoce, kterými se ideální cafezinho pyšní. Novou směs tak odborníci Nespresso vystavěli na základě preferencí lokálních obyvatel a hlubokých znalostí Brazilců o jejich národním nápoji. Výsledkem je silná směs, která zachycuje podstatu cafezinho v espresso šálku.
Alexis Rodriguez, ředitel pro vývoj nových káv společnosti Nespresso, říká: „Brazilci nám vysvětlili, že upřednostňují kávu, která je hořká a má velmi charakteristické aroma z pražení. Pro zachycení tohoto chuťového profilu, který jsme rozklíčovali jako aroma vlašských ořechů, santalového dřeva a bylin, jsme vybrali zrna Arabica z jižní Brazílie. Ve státě Espirito Santo, blízko moře, je velmi vlhký vítr, který do zrn dodává tato specifická aromata. Pečlivě jsme pracovali s vybranými farmáři na tom, aby byla ručně vybrána ta zrna, která v sobě tyto neobvyklé tóny skrývají”.
Stejně jako u ostatních Nespresso Grands Cru bylo pečlivé zvážení původu kávy hlavním předpokladem úspěšného vývoje nové směsi Cafezinho do Brasil. Jedná se o kávu Pure Origin, což znamená, že všechna zrna pochází pouze z Brazílie. Agronomové, se kterými Nespresso pracuje bok po boku, spolu s vybranými farmáři také posoudili jejich praktiky sklizně kávy a doporučili metodu pečlivého sběru pouze zralých zrn, bez doteku se zemí, aby nedošlo k poškození výjimečného aroma nutného pro vytvoření Cafezinho do Brasil.
Příjemně nahořklá směs vybraných káv Arabica z jižní Brazílie je doplněna zrny nasládlé odrůdy Bourbon. Sametová textura v šálku odhaluje nečekané tóny vlašských ořechů a santalového dřeva spolu s nezvyklými tóny bylin, které připomínají tymián či rozmarýn.
Intensita: 9
Foto: Archiv firem