Posted in Nezařazené

Kampa Park otevírá sezónu polární tresky

Kampa Park otevírá sezónu polární tresky Zveřejněno 24. 1. 2019

Od ledna do března nabízí mnoho skandinávských restaurací menu založené na chutném mase polární tresky, která se smí lovit pouze v zimních měsících. Do Prahy tuto gastronomickou tradici přinesla populární fine dining restaurace Kampa Park, která bude speciality z výtečné ryby v letošní zimě nabízet již poosmé.

Skandinávská inspirace

Tresky migrují v chladných vodách za polárním kruhem, díky čemuž má jejich maso jemnou a delikátní chuť. Při sestavování menu se šéfkuchař Kampa Parku Marek Raditsch inspiroval ve Skandinávii, především v Norsku a Švédsku, kde má sezónní menu z polární tresky dlouhou tradici.

Jaké je menu?

A co všechno na hosty v Kampa Parku čeká? Jako amuse bouche se podávají tresčí játra, jejichž jemná chuť je zvýrazněna jarní cibulkou a doplněná citronovým gelem a vajíčkem. Dalším chodem bude krémová polévka z polární tresky, která je připravená v thajském stylu, tedy s kokosovým mlékem a citronovou trávou. Jako hlavní chod se v Kampa Parku servíruje pečená polární treska s květákovým pyré, tapiokovými perlami, křupavým merlíkem a omáčkou beurre blanc se srdcovkami. Na závěr pak hosty čeká ještě typický skandinávský dezert v podobě vařené „rýže a la Malta“ s mandlemi, malinovou omáčkou a osvěžujícím sorbetem. Cena tříchodového menu je 1350 Kč.