Posted in Nezařazené

I z Nespresso kapslí lze připravit vynikající kávové drinky

I z Nespresso kapslí lze připravit vynikající kávové drinky Zveřejněno 29. 1. 2016

VÍDEŇSKÁ KÁVA S CITRONOVOU TRÁVOU

INGREDIENCE
1 kapsle UMUTIMA wa Lake Kivu
1 lžička zázvorového džemu
šlehačka (0,5 l) smíchaná s 2,5 cl sirupu z citronové trávy
čerstvá citronová tráva na ozdobení

VYBAVENÍ
1 šálek Nespresso lungo z kolekce PURE
1 čajová lžíce
sifon (0,5 l)
2 plynové bombičky

POSTUP
• Pro přípravu šlehačky s příchutí citronové trávy: nalijte 2,5 cl sirupu z citronové trávy do sifonu, přidejte 0,5 l šlehačky, sifon dobře uzavřete a vložte 2 plynové bombičky. Tento objem vám vystačí na několik porcí.
• Vložte do šálku Nespresso lungo jednu lžičku zázvorového džemu.
• Džem v šálku zalijte 40 ml UMUTIMA wa Lake Kivu.
• Navrch přidejte šlehačku a ozdobte čerstvou citronovou trávou.

VÍDEŇSKÁ KÁVA S CITRONOVOU TRÁVOuKORIANDROVÝ LONG DRINK

INGREDIENCE
1 kapsle UMUTIMA wa Lake Kivu
8 cl ananasové šťávy
1,5 cl limetkové šťávy
2 cl cukrového sirupu
5 středně velkých lístků čerstvého koriandru
drcený led na zaplnění sklenice
kostky ledu na ochlazení kávy
pár lístků čerstvého koriandru na ozdobení

VYBAVENÍ
1 sklenice Nespresso long RECIPE
1 lžíce
šejkr

POSTUP
• Sklenici zchlaďte ledem. Až bude zchlazená, led zahoďte.
• Nalijte do šejkru 1,5 cl čerstvé limetkové šťávy, 8 cl ananasové šťávy a 2 cl cukrového sirupu. Přidejte 5 středně velkých lístků čerstvého koriandru a důkladně protřeste s 6–7 kostkami ledu.
• Sklenici opět naplňte drceným ledem a nalijte do ní obsah šejkru.
• Uvařte 40 ml UMUTIMA wa Lake Kivu a v šejkru důkladně protřeste s 4 kostkami ledu. Pomocí lžíce do zbytku sklenice opatrně dolijte kávu.
• Ozdobte čerstvým koriandrem.

KORIANDROVÝ LONG DRINKPOPCORNOVÉ CAPPUCCINO

INGREDIENCE
1 kapsle TANIM de Chiapas
1 cl sirupu z tonkových bobů
60 ml studeného čerstvého mléka
sladký popcorn na ozdobení

VYBAVENÍ
1 šálek Nespresso cappuccino z kolekce PURE
1 lžíce
Nespresso Aeroccino

POSTUP
• Nalijte do nádobky na mléko 1 cl sirupu z tonkových bobů.
• Připravte mléčnou pěnu pomocí Nespresso Aeroccino.
• Až bude pěna hotová, nalijte ji do nádobky na mléko a smíchejte se sirupem z tonkových bobů.
• Nalijte do šálku na cappuccino 40 ml TANIM de Chiapas a opatrně přilijte doprostřed mléko a pěnu.
• Vršek pěny ozdobte sladkým popcornem.

POPCORNOVÉ CAPPUCCINOCAFFÉ MARGARITA

INGREDIENCE
1 kapsle TANIM de Chiapas
2 cl sirupu z agáve
4 cl čerstvé limetkové šťávy
drcený led
5 kostek ledu
limetková kůra na ozdobení
sůl na ozdobení poloviny sklenice

VYBAVENÍ
1 vysoká sklenice na margaritu
1 lžíce
šejkr

POSTUP
• Sklenici zchlaďte ledem. Až bude zchlazená, led zahoďte.
• Vymačkejte šťávu z 1 čerstvé limetky a smíchejte ji s 2 cl sirupu z agáve. Nalijte do šejkru s 5 kostkami ledu a důkladně protřeste.
• Na polovině sklenice vytvořte prstenec ze soli a nasypte dovnitř 2 lžíce drceného ledu.
• Nalijte směs na dno sklenice mezi drcený led.
• Uvařte 40 ml TANIM de Chiapas a důkladně protřeste s kostkami ledu. Až bude káva studená, opatrně ji dolijte do sklenice.
• Ozdobte kůrou z limetky.

CAFFÉ MARGARITA

Foto: Archiv firem