Posted in Nezařazené

Gourmet variace na tatarský biftek v La Verandě

Gourmet variace na tatarský biftek v La Verandě Zveřejněno 10. 3. 2020

Jako čtyři mušketýři, jeden lepší než druhý, všichni inspirativní a plní překvapení. Parádní Kvarteto tataráků, které pro své hosty namíchal šéfkuchař staroměstské La Verandy Petr Finn Boštík, názorně ukazuje, že tatarák si stále drží pozici jedné z nejvděčnějších a nejzajímavějších světových specialit. I když od jeho vynálezu uplynulo již více než sto let – jemně nasekané a rafinovaně dochucené syrové hovězí maso se poprvé začalo servírovat v předválečné Paříži.

V rámci tradiční akce Kvarteta se v La Veranda přesvědčíte, že kreativní podoby tatarského bifteku jsou téměř nevyčerpatelné. Ve verzi inspirované italskou gastronomií překvapí propojení chutí masa, uzeného žloutku, lanýžů a lískových oříšků (tento tatarák je na stálém menu), ve francouzské verzi se již tradičně sází na kapary, okurky Cornichons a dijonskou majonézu, naopak v české verzi můžete odhalit jemné tóny petrželky. Nebo vás zaujme v japonská podoba tataráku s nakládanými houbami a wasabi?

„Všechny tataráky budeme připravovat z flank steaků z irského hovězího, které není tak tučné a dobře se s ním pracuje,“ vysvětluje šéfkuchař Petr Finn Boštík s tím, že se ve svých tatarákových verzích pokusil sladit nové trendy s oblíbenou klasikou. „Mě osobně nejvíce těší česká verze, protože tam nejlépe vynikne samotná chuť hovězího masa. Milovníky kreativní kuchyně určitě pobaví náš Japonec, se zajímavým prolnutí chutí masa, marinovaných hub Shimeji a Wasabi majonézy,“ uzavírá šéfkuchař.

Kvarteto tataráků bude v La Verandě k dispozici od pondělí 30. března do neděle 5. dubna. Tento tatarákový čtyřboj je prezentován jako vydatný předkrm nebo startovací varianta určená k šérování pro dvě osoby.

https://www.laveranda.cz/cs/o-nas/